joi, 8 aprilie 2010

Si alte puncte de vedere decat cele ale guvernantilor!

Puncte de vedere privind reducerea pensiilor militare

- MEDIAFAX -


Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri 07 aprilie că, din punctul de vedere al liberalilor, nu pensiile speciale ale militarilor “fac gaură la buget” şi a susţinut că este “normal” ca aceştia să aibă u regim special de pensionare.
“Există pensii speciale şi pensii speciale. În ceea ce îi priveşte pe militari, întotdeauna în istoria României, în toate celelte ţări, cine şi-a asumat cariera militară a avut nişte handicapuri, nişte constrângeri în raport cu ceilalţi, în raport cu alte profesii, şi au avut şi nişte avantaje. Militarii au avut întotdeauna un regim special şi din punctul nostru de vedere nu acolo se face gaura bugetului. Aceşti oameni trebuie respectaţi pentru ceea ce au făcut, aceşti oameni au avut o înţelgere cu societatea în momentul în care au îmbrăcat haina militară şi mi se pare incorect ca astăzi ei că nu poată beneficia de aceste regim de pensionare pe care l-au avut”, a spus Antonescu.
Antonescu a susţinut că “este normal ca militarii să aibă un regim special de pensionare”. “Şi dacă domnul Boc doreşte şi trebuie să facă economii, să-şi mai taie din ca să zic ala, să lase militarii în pace. Să-i mai lase pe băieţii ăştia prin Dorobanţi, că nu mor de foame, să nu-i mai facă secretari de stat, să nu mai aducă să facă tot felul de experimente începând cu Ministerul Învăţământului cu tot felul de tineri buclucaşi care nu au văzut profesor mort de foame, să facă economie de acolo şi din banii publici pe care îi risipeşte”, a comentat liderul PNL.
Preşedintele Comisiei de apărare, senatorul Teodor Meleşcanu, susţine că pensiile personalului din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor suferi, conform noului proiect de lege unică a pensiilor, o reducere de până la 50%. Senatorul Meleşcanu a afirmat că în şedinţa de joi 08 aprilie a comisiei va propune un amendament prin care pensiile militarilor şi ale tuturor celor care fac parte din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională să rămână la acelaşi nivel ca în prezent.
“Avem şi o propunere de amendament care să coreleze intrarea în vigoare a oricăror prevederi prin introducerea unor coeficienţi care să limiteze această reducere până la nivelul anului 2025, când odată cu generalizarea legii unice a salarizării şi a creşterii posibilităţilor ca şi pensiile să fie mai mari, să nu permită această degradare subită, care dincolo de aspectele materiale are şi un impact profund negativ asupra securităţii naţionale în ansamblul ei, asupra motivării oamenilor pentru această meserie care este indispensabilă oricărui stat, inclusiv României” a declarat Melescanu.
Vicepreşedintele Comisie de apărare din Cameră, George Scutaru (PNL), a declarat că simularea potrivit căreia în urma aplicării sistemului unitar pensiile militare s-ar reduce cu până la 69% este o nouă confirmare a faptului că noua lege a pensiilor este nedreaptă faţă de militari.
“Simularea MApN este o confirmare în plus a faptului că noua lege a pensiilor este nedreaptă faţă de militari”, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL George Scutaru.
Deputatul PNL, vicepreşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, a spus că “nu se ţine cont de faptul că în statele NATO există o legislaţie distinctă pentru sectorul apărării”.
“Sunt convins că, în cadrul procesului parlamentar, senatorii şi deputaţii vor face corecturile necesare ţinând cont de statutul specific al carierei militare şi de constrângerile la care militarii sunt supuşi”, a mai spus el.

MEDIAFAX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu