vineri, 26 martie 2010

Agresiune,cinism si pacaleala

De un an si cateva luni asistam, in opinia mea, la o agresiune fara precedent la adresa societatii romanesti, desfasurata (culmea!) de proprii guvernanti! Este greu de crezut, dar din pacate e adevarat faptul ca,sub masca unor idei generoase lansate intr-o campanie mediatica abila si penetranta ,cum ar fi: reforma clasei politice, modernizarea statului, lupta cu coruptia, reforma invatamantului etc guvernantii nostrii de azi urmaresc cu obstinatie obiective ce par neclare, contradictorii,folosind mijloace si procedee care i-ar face sa palesca de invidie atat pe occidentalul Machiaveli, cat si pe balcanicul Dinu Paturica! Este singura explicatie pe care eu o gasesc fata de realitatea ce o traim cu totii.Evident, s-ar putea gasi si alte explicatii, unele care ne-au mai fost servite, ca de pilda:“ceilalti sunt de vina”! Nu merge, deoarece cei care puteau fi de vina nu mai sunt la guvernare. Mai cu seama ca, dinspre cei plecati de la guvernare (sau dati afara, pentru noi tot una e!),bate un vant “independent, “cu irizari de „flacara violeta” si cu parfum de “ stanga moderna.” Sau, eu stiu? Sa fie incompetenta? Nu ma astept sa recunoasca guvernantii asa ceva, cel putin pana ce se va hotara sacrificarea d-lui Boc pe altarul intereselor superioare. Sincer, ma tem ca este vorba de altceva, mult mai grav.

Si, precum bomboana pe coliva,Dumnezeu a vrut ca, dupa ce ne-am lasat pacaliti inca odata de cantecul de sirena al celor ce astazi ne guverneaza,sa mai induram si aceasta criza economica, financiara etc Inceputa in cea mai puternica tara din lume,criza a”migrat” urgent,ca gripa aviara, (porcina) in tarile celelalte, cu predilectie in cele mai saracute, de curand scapate de comunism….Doar FMI si Banca Mondiala trebuie sa aiba cui imprumuta bani cu dobanzi frumusele, fie numai ca si “ centuri de siguranta”. Trebuie sa avem si noi “falitii nostri, ”de preferinta din randul operatorilor economici autohtoni, mici sau mijlocii etc Desi deranjaza si pe cei aflati la guvernare, criza economica si acordul cu FMI le creeaza mari oportunitati in a-si motiva si masca actiunile, invocandu-le ori de cate ori iau masuri dureroase pentru multi dintre romani, dar din pacate ineficiente, dupa cum vedem cu totii.

Dar ca sa nu ma indepartez de cele aratate in primele randuri, voi incerca sa arat in continuare cateva elemente pe care se sprijina aceasta opinie si justifica titlul acestei modeste incercari de analiza realitatile pe care le traim.

Dupa parerea mea, coeziunea societatii romanesti a fost grav afectata prin actiunile consistente si repetate de instigare a unor categorii sociale impotriva altora. Toata tara a putut vedea si auzi, pe toate posturile de televiziune si de radio, cuvantarile sefului statului, si mai ales ale primului ministru, urmate ca un ecou de interventiile altor demnitari din arcul puterii, care revarsau un amestec de minciuni si jumatati de adevaruri referitoare la pensiile si salariile anumitor categorii socioprofesionale. Sa exemplificam:

  • in esenta,s-a afirmat cu obstinatie ca, in calitate de “clientela politica”, in dispretul romanilor, anumite categorii socioprofesionale si-au facut “legi speciale”prin care si-au asigurat “salarii si pensii nesimtite”. Nicaeri in lume nu exista asa ceva – au afirmat cei mai sus aratati. Hai sa despartim minciuna de adevar:

-la capitolul adevar putem consemna:

-exista anumite categorii socioprofesionale pentru care, datorita privatiunilor si solicitarilor la care sunt supuse pe timpul si chiar dupa exercitarea profesiilor respective,legiuitorul a edictat norme privind salarizarea si pensionarea acestora care deroga de la normele generale in materie.In stiinta dreptului, normele care deroga de la normele generale sunt denumite “norme speciale”;

-la capitolul mistificare se pot consemna urmatoarele:

-nu este posibil ca intregi categorii socioprofesionale sa devina „clientela politica”, oricata coeziune intre membrii lor ar avea acestea.Nu am auzit ca, undeva in lumea asta ,militarii sau judecatorii de pilda sa fie clientela politica a unui partid sau altul;

-legile nu „se fac” de anumite categorii socioprofesionale ci se adopta de Parlamentul Romaniei.Ba mai mult, o parte din aceste categorii socioprofesionale nu au avut niciun cuvant de spus la elaborarea legilor respective, asa cum este cazul militarilor care nu au organizatii de tip sindical,profesional etc care sa-i reprezinte si sa negocieze in numele lor in cadrul procesului de legiferare.In cazul acestora, proiectul legilor respective a fost intocmit la nivel de minister (care, sa ne amintim,are o conducere politica), s-au aprobat in Guvern, au fost adoptate de Parlament si, in fine, promulgate de Presedintele Romaniei.Chiar toate aceste entitati au putut promova legi „nesimtite’ ?

-a fost deturnat sensul stiintific al sintagmei „lege speciala,”conferindu-i-se conotatii care sugereaza privilegii oculte.Nimic mai putin adevarat:legile respective au fost edictate cu respectarea tuturor normelor in materie si au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei ;
- nu este adevarat ca numai la noi in tara exista astfel de sisteme de salarizare si pensionare. In cvasitotalitatea statelor din Europa ,in S.U.A. etc exista categorii socoioprofesionale(in buna masura aceleasi ca la noi) ale caror drepturi salariale si de pensie sunt reglementate prin norme derogatorii de la normele comune;

  • cu patetism, s-a afirmat ca salariile si pensiile respectivelor categorii socio- profesionale sunt pensii speciale care se constituie in adevarate privilegii, sfidand astfel principiul constitutional al egalitatii cetatenilor.

Nimic mai fals! Si asta pentru ca:

-dupa cum nu exista „legi speciale”in sensul sustinut de guvernantii nostrii, nu exista nici „ pensii speciale”.Exista insa ,cu un temei deplin legal, pensii ocupationale;

-existenta acestor pensii de tip ocupational nu incalca principiul constitutional al egalitatii cetatenilor ci, dimpotriva, intr-un fel chiar il restabileste.Unor categorii socioprofesionale (militari,magistrati, poli etc), adesea prin legi organice, li se interzice exercitiul unor drepturi si li se stabilesc in sarcina obligatii in plus fata de ceilalti cetateni,mergand chiar pana la sacrificiul vietii in cazul militarilor si al politistilor. Recunoscand aceasta inegalitate de drepturi si obligatii creata prin lege intre cetatenii sai, Statul, prin norme derogatorii de la norma generala , acorda unele compensatii celor care au de suportat respectivele privatiuni, sub forma unor slarii si pensii adecvate acestei situatii.

Daca tot vorbim de privilegii, sa vorbim de veniturile slariale ale clientelei politice instalate in posturi de conducere la companile nationale, prin consillile de administratie ‚pe la bancile la care statul este actionar etc Este plina presa noastra de exemple de acest fel, cat si de motivatii oferite de unii ministri pentru mascarea acestor situatii jenante in contextul prervederilor legale, adoptate imediat dupa alegerile parlamentare, cu privire la aceste venituri salariale.

Uzand de acest amestec toxic de adevaruri trunchiate si minciuni sfruntate, guvernantii nostri au reusit sa ne insele si, in numele unor false principii de echitate sociala,sa ne instige unii impotriva altora: cei care lucreaza in sectorul privat impotriva bugetarilor,cei aflati in activitate impotriva pensionarilor, diversele categorii de pensionari intre ele, civilii impotriva militarilor etc Pacaleala care ni se administreaza este evidenta deoarece:

-in realitate, nu avem de-a face cu pensii nesimtit de mari ci cu pensii nesimtit de mici! Exista intr-adevar unele situatii punctuale ( nu in cazul militarilor si nici in al politistilor), in care, prin intepretarea abuziva a prevederilor legale, s-au calculat pensii foarte mari. Insa aceste situatii pot si trebuie sa fie rezolvate tot punctual;

-pentru cei cu pensii nesimtit de mici nu se face nimic, desi acestea ar trebui sa constituie preocuparea principala ;

-se doreste o aplatizare a diferntelor dintre salarii precum si dintre pensii, dar in saracie, adica nu prin apropierea valorilor celor mici de valorile celor mari ci invers, prin diminuarea salariilor si pensiilor mai mari astfel incat sa para ca s-au redus diferentele. Cine are de castigat? Nimeni! Pensiile nesimtit de mici vor ramane tot mici, iar la”masa saraciei” se vor adauga si alte categorii sociale.

Un al doilea element de esenta al societatii romanesti afectat de politica „originala” a actualilor guvernanti este increderea in statul de drept.

Este bine stiut ca statul de drept implica domnia legii.In virtutea acestui principiu, este necesara o ordine de drept in care locul suprem il ocupa Constitutia, existand obligatia organelor de stat, a organismelor sociale si a cetatenilor sa se supuna legii. Legalitatea presupune respectarea principiilor dreptului,a normelor si procedurilor cuprinse in izvoarele de drept, intemeindu-se pe legitimitate si pe respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor.In principiu, aceste aspecte, insusite si aplicate de guvernanti , confera guvernatilor incredere in statul de drept.

Din pacate, in tara noastra realitatea este cu totul alta! Ne putem intreba, cu deplin temei,despre ce stat de drept vorbim daca Guvernul, spre exemplu:

-nu pune in aplicare unele legi adoptate de Parlament si promulgate de Presedintele Romaniei (a se vedea legea privind cresterile salariale ce se acorda cadrelor didactice).

Sa nu uitam, ratiunea de a fi a oricarui guvern (si a intregii administratii publice de fapt) intr-un stat de drept este tocmai aplicarea legii!

-prin normele adoptate incalca un drept fundamental al cetatenilor-dreptul la munca(interzicerea cumulului pensiei cu salariul, de la o anumita valoare a pensiei in sus);

-incalca principiul de drept unanim recunoscut in toata lumea,acela potrivit cu care, un drept legal dobandit devine un drept castigat care nu poate fi anulat.Este cazul drepturilor de pensie dobandite de militarii aflati in rezerva, de politistii pensionati de magistratii aflati in pensie etc Atata vreme cat nu se poate proba in sarcina indivizilor din categoriile mai sus enuntate ca au obtinut pensiile prin frauda, acestea nu se pot anula, recalcula etc Sa nu uitam ca vinovatiile si sanctiunile se stabilesc individual!

- incalca principiul constitutional al neretroactivitatii legii(a se vedea prevederile referitoare la recalcularea pensiilor „speciale” sau „nesimtite”cuprinse in proiectul legii unitare a pensiilor). Sa remarcam ca, in conceptia guvernantilor nostri actuali, militarii politistii, magistratii si alte categorii socioprofesionale pentru care sunt reglementate sisteme de pensii ocupationale, sunt tratati mai rau decat delicventii! Iata cum: Constitutia stipuleaza o exceptie de la principiul neretroactivitatii legii in domeniile penal si contraventional. In virtutea acestei exceptii, in domeniile enuntate, la concursul dintre legi, daca legea penala / contraventionala care intra in vigoare este mai favorabila delicventului, i se aplica aceasta lege, chiar daca fapta a fost savarsita sub imperiul legii care iese din vigoare(retroactivitatea legii penale/contraventionale mai favorabile). Iar daca, in aceeasi situatie,legea care iese din vigoare este mai favorabila delicventului, se va aplica aceasta lege(ultra activitatea legii penale/contraventionale).Sa remarcam ca acest principiu de esenta umanista se aplica persoanelor care au savarsit infractiuni sau contraventii!In cazul nostru, legea unitara a pensiilor nu apartine domeniilor penal si contraventional si ca atare nu face obiectul exceptiei de la principiul neretroactivitatii(nu poate retroactiva!).Presupunand prin absurd ca aceasta lege ar putea retroactiva, principiul umanist al aplicarii legii mai favorabile nu ar functiona pentru militari, politisti, magistrati etc deoarece li s-ar aplica legea mai defavorabila . Poate pentru ca nu suntem delicventi!

In aceste conditii,ma intreb eu: pot guvernantii nostri sa pretinda cetatenilor sa respecte legea?

Sa fim de-acord ca , moral vorbind ,luand in considerare fie si numai exemplele aratate, nu au dreptul sa o faca.Legal insa, au acest drept! Noi li l-am acordat prin votul nostru, lasandu-ne pacaliti de promisiunile lor! Din pacate,cel putin pentru un timp, acesta este un hotar (artificial) intre aspectul moral si cel legal al problemei. In mod normal, moralitatea si legalitatea ar trebui sa tinda a se suprapune,insa in mod real, astazi vedem ca au o tendinta spre divergenta. Parca traim cu totii un cosmar in care guvernantii nostri, jucandu-se de-a soarecele si pisica cu noi,ne servesc tot felul de pacaleli cinice. In opinia mea , o astfel de pacaleala cinica, administrata „cu dedicatie” celor cu pensii mici, sunt prevederile din proiectul legii unitare a pensiilor care statueaza mecanismul de crestere a pensiilor in viitor. Aplicarea acestui mecanism va duce la diminuarea treptata a tuturor pensiilor!

In aceste conditii, apare ca legitima si inevitabila intrebarea:ce doresc, ce urmaresc in realitate guvernantii nostri?

Impreuna cred ca ca putem gasi raspunsul la aceasta intrebare, daca vom dori cu adevarat !

Presedintele Filialei 1 Sibiu a SCMD

Col.(r) Tudosie Stefan

12 comentarii:

  1. D-le Tudose, aveti perfecta dreptate, dar cine ne aude? Borfasii pe care i-am ales?
    Uite cine sunte oamenii de incredere ai lor: Catalin Voicu si sleahta de borfasi ordinari .
    O cloaca de jeguri de la care asteptam noi dreptate.
    Sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai nea Fane , e veche . Nimic nou pe frontul de Vest . Credeam ca ca ( scuza cacofonia ) sef de promotie a scolii Militare de Ofiteri Activi N.Balcescu , arma Infanterie, vii si matale cu ceva ce nu stiam , sa ne spargi parbrizul zau asa . Dar mata mergi pe carari batatorite rau, chiar asfaltate ,fara nimic nou . Asteptam ca macar la sfarsit sa vii cu o propunere ceva , dar .. a fasait.Chiar nu stii ce vor guvernantii de vii cu intrebari de astea marca Turcescu . Ce naiba , aveam pretentii , zau coane Fanica . Apropo, daca nu stii ce e politica , intreba-l pe tata lui Bula .. ca si Bula a intrebat si taica-sau i-a spus " mai bula , politica e uite asa . EU , care decid totul , sunt PRIMUL MINISTRU, MAMA care e alturi de mine si la bine si la rau, e GUVERNUL , BUNICUL, care mentine echilibrul in familie si are o vorba buna pt toti , e SINDICATUL ,MARIA , dadaca lu Bulisor fratele tau mai mic , e CLASA MUNCITOARE , pt ca ea spala , face mancare , face curatenie TU esti POPORUL, iar fratiorul tau e VIITORUL . Ai inteles ? Da .. raspunde Bula . Pe timpul noptii, ala mic , face pe el si incepe sa planga . Bula , se duce la mama in camera sa o scoale , dar dormea prea adanc si nu se trezeste , asa ca pleaca la dadaca sa o trezeasca pe ea . Cand ajunge la usa ei il vede pe bunicu privind pe geam cum tata se ocupa de Maria . Vazand ca nu are ce face , se duce la el in camera . Dimineata , la micul dejun , tata lui Bula il intrebaba , daca mai stie cum e cu politica si Bula zice ca stie . Ei , Bula , ia spune tu cu cuvintele tale cum e cu politica . Si Bula zice " Pai politica e cand Primul Ministru sta calare pe clasa muncitoare , guvernul doarme , sindicatele privesc neputincioase, poporul se zbate , iar viitorul tarii e in rahat ! " zice bula convins ca nu greseste ." Ce zici , Nea Fane , te-ai prins ce vor guvernantii ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ideea mea nu era sa "sparg parbrize"ci sa mai "misc neuronii" unora intr-o maniera ceva mai eleganta decat povestea cu eternul Bula.Eu te asigur ca am realizat ce vor guvernantii.Am vrut sa vad daca si altii stiu.Comentariul dumitale este edificator, desi vulgar, si "dosnic"din moment ce te ascunzi inapoia pseudonimului.Daca esti atat de doct in materie, scrie ceva original, nu iesi doar la "ciupela"cu comentarii la ce scriu altii.Se poate remarca un lucru in ce te priveste:esti binisor informat. Mai lucrezi? Cine stie, poate ne si cunoastem! PACAT!Dar hai sa lasam asta! Eu iti doresc PASTE FERICIT

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga FANE,
    Te-ai suparat degeaba .Eu chiar aveam pretentii de la tine si asta nu cred ca e un afrond .Ceea ce ai spus tu, e adevarat, nu am contestat asta , dar erau lucruri care se spun de 2 luni incoace. Ideea mea e ca nu ne lipsesc intrebarile retorice si discursurile patetice , ci faptele si propunerile . In ceea ce ma priveste , daca ai citi toate comentariile mele ai vedea ca nu sunt doar ciupeli . Citeste spre exemplu comentariile la cele doua bilanturi ale SCMD ,sau comentariile pe blogul celor de la Severin. Acolo nu se teme nimeni de comentarii. Nu crezi ca ar trebui si aici de exemplu sa existe o pagina sau un spatiu destinat tuturor membrilor de sindicat care vor sa spuna ceva?Nu numai pt comentarii ci pentru materiale. Pentru ca aici se publica numai ceea ce publica oficial fiecare filiala. Apropo, ai sesizat ca materialele domnilor din conducerea SCMD nu au rubrica comentarii ? Uite o intrebare : DE CE ?
    In alta ordine de idei, fiindca vin Sfintele Paste , iti doresc din inima , sanatate, putere de munca si motive de bucurie !

    RăspundețiȘtergere
  5. Stimate coleg(?),pe scurt cateva lamuriri:
    -eu nu ma tem de comentarii. Am capacitatea de a accepta si ideile altora,cand sunt de buna credinta si de bun simt.Faptul ca ti-am raspuns demonstreaza ca accept dialogul;
    -sa inteleg ca esti membru al sindicatului nostru? Asa pare,dupa "grija"pentru posibilitatea de exprimare pe blog a tuturor membrilor de sindicat.Sau e doar o mica diversiunine in spiritul"divide et impera"?
    -membrii filialei sindicatului din Sibiu stiu ca pot posta materiale pe blog. Eu le-am spus cum se procedeaza in cadrul ultimei sedinte.Daca esti membru al filialei noastre,ar trebui sa stii asta,ori poate ai lipsit"tocmai la pont". Oricum,ai adresa mea de e-mail si putem discuta pe aceasta tema, daca esti interesat sa publici materiale pline de miez,cu solutii etc etc
    -cu riscul de a te supara, raman la parerea ca tot "cu ciupeala" te ocupi:"productiile"pe care le indici ca fiind ilustrative pentru publicistica ta sunt tot comentarii la ce au facut sau au spus altii!! Si despre comentarii se poate spune ca nu le ducem lipsa!
    -in ce ma priveste, cred ca faptele nu au lipsit (citeste informarile de pe blogul filialei)si,dupa posibilitatile mele, cred ca au fost adecvate etapei actuale a demersurilor
    pentru apararea drepturilor noastre;
    -solutiile pe care le astepti de la mine pot fi privite din mai multe perspective:
    1)la nivelul societatii romanesti - e mult
    de vorbit la acest capitol si nu este mo-
    mentul cel mai potrivit;
    2)pentru apararea drepturilor noastre.Aici
    pot fi decelate acum doua etape:
    a)una cu caracter preventiv;
    b)a doua- de aparare in justitie,mergand
    pana la instele internationale compe-
    tente...
    Dar stii ce,hai sa discutam dupa Paste, daca vrei,evident!
    PASTE FERICIT!

    RăspundețiȘtergere
  6. HRISTOS A INVIAT !
    Sper ca Sarbatorile Sfintelor Paste , ne-au ne-au intarit in credinta si speranta. Pe unii poate chiar i-au luminat .Si efectele se vad . Nea Fane , ai citit ultimul comunicat al SCMD ? Ultimele directive ale Comitetului Director ? Cele cu privire la infiintarea unor departamente . http://statutulcmd.blogspot.com/2010/04/organizarea-activitatii-scmd-pe.html
    daca nu , da clic pe adresa de mai sus .
    Apoi da clic si pe adresa de mai jos:
    http://lexburcu.freeforums.org/mai-e-de-lucru-t34.html
    Observi ceva Fane draga ?
    Observi data la care a fost facut "comentariul la ciupeala " ? Si curioasa coincidenta in ceea ce priveste infiintarea unor departamente ?
    Si vor veni si alte propuneri si directive "inspirate" din aceeasi sursa . Urmareste punctul 2 . Urmeaza pe lista .
    Tine aproape Fane, ca nu ai decat de castigat . Si nu uita un lucru "NU ORICINE TE LAUDA ITI VREA BINE , SI NU ORICINE CRITICA VREA RAUL !"
    PS . Ai citit cele doua bilanturi ?
    Ai sesizat diferenta dintre ele ? Ai vazut ce lipseste din cea de-a doua varianta?
    Tot coincidenta?
    Sa citim de bine !

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite ca a trecut si Pastele! Iar noi trebuie sa ne intoarcem la necazurile noastre!
    “Scorpio”, sa stii ca ti-am citit comentariile, la adresele indicate. Iti pot spune ca nu le consider chiar asa de “epocale” cum ti le consideri tu. Si uite de ce: la infiintarea filialei noastre (08.03.2010),dl. Col.(r) Dogaru a creionat si problema (re)organizarii activitatii sinducatului,una din variante fiind si constituirea unor structuri care sa gestioneze anumite domenii de activitate. Deci, cai batatorite,Scorpio!! Am convingerea ca, un om educat ,cu bun simt, are modestia de a lasa pe altii sa-i aprecieze valoarea ideilor. Din pacate vad ca nu esti “familiarizat”cu asa ceva si mergi pana acolo incat te citezi singur, ca pe un clasic (in viata!). Pacat, ceva “stofa” ai avea, chestiunea cu redirectionarea procentului respectiv nu este rea. Dar, datorita atitudinii de superioritate absoluta pe care o afisezi, la adapostul pseudonimului, creezi impresia de “prajitura ambalata in hartie igienica”. Iar de la aceasta postura pana la cea de “oala de noapte confort trei”(cu manerul in cavitatea oalei) nu prea mai sunt multi pasi! Desi cam tarziu, sper sa intelegi cele de mai sus ! Eu ti le-am spus cu toata bunacredinta.
    LA BUNA CITIRE !

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Fane,
    Considera acest raspuns drept o mare favoare . Dupa raspunsul dat de tine nu mai meriti nici un cuvant si acest raspuns este si ultimul pentru tine .
    Chiar credeam ca se poate discuta civilizat cu tine , dar vad ca m-am inselat . Eu nu te-am jignit, eu nu am folosit termeni suburbani si nici nu te-am tavalit pe acolo pe unde vad ca iti place tie sa umbli .Eu nu m-am laudat singur, ti-am aratat doar ca e mai bine sa ai idei constructive decat sa te lamentezi in inrebari retorice. Se pare insa ca ego-ul tau nu accepta nici sfaturi si nici ca altii sa fie poate mai buni ca tine , chiar daca nu au fost "sefi de promotie ".Din respect pentru haina militara pe care ai purtat-o si tu ca si mine , nu ma cobor la nivelul olitei tale de noapte .
    PS. Ideea (re)organizaii sindicatului i-am dat-o domnului DOGARU, cu mult timp inainte de infiintarea filialei voastre . Orice ti-as spune insa , tu tot acolo vei ajunge . Credeam ca se poate dialoga cu tine , m-am inselat .

    RăspundețiȘtergere
  9. As considera raspunsul tau drept o"mare favoare" daca:
    -barbateste, ai renunta la pseudonim la adapostul caruia poti debita orice. Dupa cum observi, numele meu este la vedere,imi asum opiniile si raspund in nume propriu;
    -ai da cel mai mic semn ca superioritatea pe care ti-o arogi are un fundament real.Cred ca ai un complex si asta te face agresiv. Ba pe de-asupra, desi spui ca esti mai bun decat altii,uiti,cand este vorba de actiunile tale,ca tu ai fost nepoliticos si zeflemitor in comentariul la adresa materialului meu.Daca nu ai realizat asta, inseamna ca ai ceva lipsuri in educatie. Iti puteai spune parea in termmeni onorabili, urbani, cum lasi sa se inteleaga ca te-ar caracteriza, nu in stil apoape de pamflet. Cand ti se aplica ceva asemanator, nu rezisti,te sifonezi si "imparti favoruri".Vad ca ai o obsesie, o frustrare in acelasi timp, pentru ca, in discursul tau, revine obsesiv faptul ca eu sunt seful promotiei 1979.Trag concluzia ca tu nu esti sef de promotie. Sincer, imi pare rau pentru tine,dar eu nu-mi gasesc nici o vina in problema care te framanta! Nu obisnuiesc sa dau sfaturi,dar pentru ca "problema"ta(cu seful de promotie!)vad ca persista de mai bine de 30 de ani,cred ca o discutie cu un psiholog te-ar putea ajuta!
    Pe de alta parte, este de apreciat tenacitatea cu care "te sustii":
    -intai faci trimitere la un comentariu valoros in care ai facut propuneri constructive;
    -ulterior, cand ti se spune- ca sa te citez"onorabilule necoborat la un anume nivel"- ca e "fasaita" propunerea respectiva, iti aduci aminte ca i-ai dat ideea domnului Dogaru cu mult timp inainte de infiintarea filialei noastre!Cand Scorpio, in era noastra?
    Am vrut sa ma abtin, dar se pare ca nu am pentru cine. Mie ,"prestatia" ta mi se pare mai mult decat dubioasa: acum esti preocupat de acordarea dreptului la exprimare pentru membrii SCMD si pentru altii pe blogurile noastre, ba te roade faptul ca nu poti posta comentarii pe blogul central si gasesti chestiunea asta cumva tenebroasa, pentru ca imediat sa te arati preocupat de problemele organizarii si eficientei SCMD!Ce sa zic: ori esti in misiune printre noi,ori ai o problema undeva...
    Consulta un specialist, Scorpio!In ce te priveste, se pare ca nu trebuie sa te cobori acolo unde esti deja!
    Eu nu consider ca ti-am facut o favoare,pentru ca nu am infatuarea ta!
    PS Asa se procedeaza cand nu ai argumente si vrei sa-ti maschezi propriile-ti carente:
    acorzi"mari favoruri", faci apel la valori comune...

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule colonel Tudosie,
    Va rog sa nu-i mai raspundeti (pentru ca va pierdeti un timp pretios) acestui SCORPIO, care, in mod vadit, nu este cadru militar, sau daca este, nu ne vrea binele si se dovedeste a fi unul dintre cei platiti sa slujeasca actuala gasca instalata la conducerea Romaniei.
    Nu suntem obligati cu nimic in a raspunde celor care se ascund sub masca anonimatului.
    Lasati-l sa posteze ce vrea, pana s-or plictisi cei ce-l platesc. Asa va fi concediat!...

    RăspundețiȘtergere
  11. Halal decizie a Sindicatului, pai nu vezi ca Scorpio s-a tinut de cuvant? "Dupa raspunsul dat de tine nu mai meriti nici un cuvant si acest raspuns este si ultimul pentru tine ". De ce asa de tarzie este reactia? Probabil ca si precizarile cu privire la detaliile participarii la dezbaterile din senat vor veni tot asa ... pe la anul si la multi ani, .... si iar se va supara oskar si atunci iar o sa se retraga din sindicat.. Cred ca va trebuie un secretar istet. Sau o ORDONANTA?

    RăspundețiȘtergere
  12. Nene Vasile, la cat de istet esti dumneata, ma mir ce cauti pe aici.
    Du-te nene si fa cu scorpio impreuna o organizatie care sa fie exact dupa chipul si asemanarea voastra de inteligenti!

    Scorpio, esti asa de bine pregatit incat nici macar nu ai folosit un proxi ca sa-ti disimulezi apartenenta ori sa faci sa fie mai greu de depistat adresa de unde postezi,'frateeeee'!!!!. Pui in pericol locatia conspirativa, ori nu esti la curent cu tehnologia moderna? Nu te asteptai ca cineva sa aiba curiozitatea sa vada de unde vii?

    In afara de asta, ar fi trebuit sa pastrezi o oarecare consecventa si logica in aceste mesaje atat de transparent destabilizatoarea.

    Reaua vointa si ura personala nu trebuie sa transpara, 'frate', cand iti faci munca. Aceste elemente de discurs fac parte din abc-ul profesiei, ce faceai, dormeai la orele de instruire?
    Daca afla seful tau, sa stii ca nu-ti va fi moale deloc. Norocul tau insa ca la asa subordonat, asa sef!
    D'aia n-are ursul coada, 'frate'. Pentru ca seviciile de contra/informatii nu stiu unde sa afla adevaratul front de lupta si-si irosesc energia si asa lesinata impotriva celor pe care ar trebui sa-i apere!

    RăspundețiȘtergere