luni, 17 mai 2010

Comunicat in presa sibiana

Biroul operativ al Filialei 1 Sibiu a SCMD a transmis presei sibiene, in data de 16.05.2010, un comunicat de presa referitor la infiintarea, activitatea si unele proiecte de viitor ale filialei. Tot odata a fost lansata ,cu acest prilej, invitatia catre toti militari in rezerva si retragere din garnizoana Sibiu, de a se alatura demersurilor pe care le desfasuram pentru apararea demnitatii si drepturilor noastre.
Va prezentam in continuare comunicatul de presa, asa cum a fost transmis de catre Biroul operativ.Avem certitudinea ca acest comunicat a fost publicat de ziarul sibian "Tribuna".De asemenea, avem promisiunea ca va fi publicat astazi la ora 20.00 si de televiziunea locala "Eveniment TV", in format "sincron."Modificarile pe care le veti sesiza in textele publicate fata de textul comunicatului transmis de noi apartin redactiilor respective.


Comunicat de presa al Filialei 1 Sibiu a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate

Agresiunea concertată a actualei guvernări împotriva onoarei, demnităţii şi drepturilor conferite militarilor prin legi organice de către Statul român, în raport cu rigorile serviciului militar, a determinat constituirea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD).

Constituit prin Sentinţa civilă nr. 83/18.03.2009 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, S.C.M.D. este o organizaţie sindicală apolitică şi independentă, ce reuneşte, în baza liberului consimţământ, cadre militare în rezervă şi retragere şi îşi desfăşoară activitatea pe baza următoarelor principii: respectul faţă de lege, unitatea de acţiune, loialitate şi disciplină sindicala, democraţie, solidaritate ostaseasca, libera exprimare, respectul opiniilor, onoare şi demnitate militară. Scopul principal al activitatii S.C.M.D. îl reprezintă apărarea demnitatii, drepturilor, libertăţilor, interselor legale şi legitime ale tuturor categoriilor de militari, precum şi îmbunătăţirea protecţiei sociale a acestora.

Statutul aprobat la constituire poziţionează S.C.M.D. într-un raport de complementaritate cu celelalte structuri asociative ale cadrelor militare, impreuna cu care impartaseste si slujeste aceleasi valori, excluzând iniţierea oricărei forme de concurenţă si neloialitate.

De asemenea, trebuie subliniat că S.C.M.D. nu este o organizaţie numai a cadrelor militare în rezervă şi retragere care provin din Armată. Dimpotrivă, membrii ai acestui sindicat pot fi (si sunt!) cadre militare în rezervă şi retragere provenite din aproape toate structurile militarizate din România.

În data de 08.03.2010, la Cercul Militar Sibiu, a luat fiinţă Filiala 1 Sibiu a S.C.M.D. care s-a angajat în demersul de apărare a demnităţii şi drepturilor tuturor categoriilor de militari. Chiar de la înfiinţare,pentru a elimina orice tentatii spre o aventura politica, membrii filialei au decis ca funcţia de preşedinte al acesteia să fie ocupată de o persoana neangajată politic.

Pana în prezent, Filiala 1 Sibiu a S.C.M.D. a parcurs etapele organizatorice necesare şi a desfăşurat activităţi specifice pentru corectarea şi contracararea proiectelor legislative neconstituţionale, umilitoare şi spoliatoare în raport cu militarii din toate categoriile. Spre exemplu, membrii Biroului operativ au avut întâlniri cu şase parlamentari sibieni cărora le-au fost prezentate punctul nostru de vedere şi propuneri privind viitoarea legislatie ce va reglementa dreptul de pensie. Mulţumim parlamentarilor sibieni Minerva Boitan (PNL), Ioan Cindrea (PSD), Silvestru Mircea Lup (PSD) şi Mircea Cazan (PNL).

Printre principalele obiective ale filialei se numără si: înfiinţarea unei case de ajutor reciproc, a unui aşezământ de îngrijire a militarilor în rezervă şi retragere rămaşi fără posibilităţi de întreţinere, precum si desfasurarea demersurilor necesare pentru redobandirea locatiilor de agrement si tratament construite cu fondurile cadrelor militare.

Filiala 1 Sibiu a S.C.M.D. păstrează legătura cu celelalte structuri asociative ale cadrelor militare in rezerva si retragere din garnizoana Sibiu, precum şi cu militarii aflaţi în activitate, în limita prevederilor legale.

Filiala se întruneşte în ultima zi de joi a fiecărei luni, la ora 18, în sediul Cercului Militar Sibiu, următoarea adunare fiind programată pe 27.05.2010. Întrunirile sunt deschise participării şi pentru cadrele militare în rezervă şi retragere care nu sunt membri ai S.C.M.D. In aceste condiţii, toate cadrele militare în rezervă şi retragere din M.Ap., M.I., S.R.I., S.P.P., S.T.S., etc au posibilitatea de a se alătura acestei organizaţii pentru a identifica împreună cele mai eficiente căi de a apăra demnitatea şi drepturile militarilor.

Filiala 1 Sibiu a S.C.M.D.

Biroul Operativ