miercuri, 2 martie 2011

COMUNICAT DE PRESA

Regimul Basescu – Boc, sprijinit de partidele si formatiunile politice din arcul puterii, continua politica inadecvata, ineficienta si lipsita de orizontul oricarei viziuni coerente politice,economice si sociale necesare pentru a scoate Romania din criza .Masurile adoptate haotic si fara o perspectiva clara au dus la permanenta inrautatire a situatiei Romaniei si a romanilor: permanenta scadere economica, scaderea numarului locurilor de munca, cresterea somajului, cresterea numarului si cuantumurilor taxelor si impozitelor, cresterea preturilor,scaderea constanta a veniturilor populatiei etc Desi guvernantii afirma ca sunt in curs de modernizare,sistemele de asistenta sociala , de sanatate si de invatamant sunt in pragul colapsului. Si toate acestea nu numai datorita crizei mondiale! Ci, in primul rand, datorita drenarii resurselor, atatea cate sunt , prin politica iresponsabila a regimului, catre camarila politica si economica a acestuia! Alte tari care au beneficiat de guverne responsabile,rezultate in urma unor alegeri ce au dovedit maturitatea si luciditatea natiunilor respective, desi au traversat aceasi criza, sunt intr-o situatie net superioara fata de noi. Iar pretul pe care l-au platit a fost mult mai mic! Pe cand la noi, actualul regim, prin imprumuturile contractate, a „asigurat” si nepotilor nostri o datorie consistenta de platit, amanetandu-le astfel viitorul. Si asta in conditiile in care nimeni nu poate justifica unde sunt banii imprumutati! Indiferent de afirmatiile guvernantilor , bazate pe statistici intocmite de obedientii regimului, vedem si simtim cu totii ca viata celor mai multi dintre romani se inrautateste permanent, fie ca vorbim despre cei ce lucreaza in mediul privat, fie ca disutam despre bugetari si mai ales despre pensionari.De la pensionari probabil ca se doreste si, prin masurile luate, se impune „parasirea pe cale naturala a sistemului”! Politica promovata si condusa in mod iresponsabil de guvernantii actuali, in frunte cu presedintele tarii, a dus la slabirea coeziunii sociale a natiunii noastre. Guvernantii au ostracizat pe rand aproape toate categoriile sociale, indicandu-le ca responsabile pentru situatia dezastruoasa in care ne aflam, instigandu-le la ura unele impotriva celorlalte. Toti laolalta si fiecare in parte suntem de vina pentru situatia in care ei ne-au adus. Numai ei, guvernantii, nu sunt de vina!!! Ne pregatesc un nou cod al muncii, „de dreapta,” pentru a „flexibiliza” piata muncii. Un cod al sclaviei, nu al muncii, care, din perspectiva echilibrului necesar dintre exponentii capitalului si forta de munca, ne intoarce in timp in jurul anului 1900! Si peste toate acestea, partidele din arcul puterii, de la PDL la PUNR si UDMR se pregatesc (si actioneaza deja!) sa-si vada alesi sau realesi candidatii la alegerile din 2012!
Militarii in rezerva, parte componenta a Fortelor Armate ale Romaniei, au fost si continua sa fie supusi unei agresiuni umilitoare de actuala guvernare , in frunte cu Presedintele Romaniei - domnul Traian Basescu care, potrivit art.92 din Constitutia Romaniei este si comandantul fortelor armate.
Incalcand fara nicio jena principiile de drept unanim si intenational recunoscute, normele Uniunii Europene, ale NATO, Constitutia Romaniei etc prin Legea nr. 329/2009, Legea nr 119/2010, Legea nr. 263/2010 si H.G. nr. 735/2010, guvernantii actuali au actionat vadit in scopul desfiintarii pentru trecut si pentru viitor a statutului nostru de militari!
Umilindu-ne prin etichetari de cea mai joasa speta , mintindu-ne in scop electoral, cum au mintit de fapt intreaga natiune, sfidand puterea judecatoreasca si ignorand sentintele si deciziile instantelor judecatoresti, actualii guvernanti ne-au limitat dreptul la munca, ne-au „nationalizat” gradele militare si ne-au violat un drept de proprietate - dreptul legal dobandit la pensia militara de stat. Prin emiterea O.U.G. nr. 1/2011, infrangand litera si spiritul Deciziei nr. 38/07.01.2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, regimul Basescu – Boc continua umilirea si spolierea militarilor in rezerva. Incercarile de dezinformare si manipulare a militarilor in rezerva si, concomitent, a opiniei publice au capatat dimensiuni de neimaginat, de vreme ce chiar comandantul fortelor armate - dl. presedinte Traian Basescu, prin afirmatiile sale publice referitoare la situatia creata prin suspendarea aplicarii H.G.nr. 735/2010, a promovat idei care instiga diferitele categorii de militari unele impotriva altora.
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE(SCMD), in paralel cu actiunile in instanta declansate in toata tara pentru apararea drepturilor legitime ale militarilor in rezerva si retragere , continua seria actiunilor de protest organizate impotriva actualilor guvernanti.Astfel, in data de 01.03.2011, la Bucuresti se va desfasura un mars pe itinerariul Piata Eroilor, Bdul. Eroilor, Calea Victoriei, Bdul Magheru, Bdul Lascar Catargi, Piata Victoriei si un miting de protest, ce va avea loc in Piata Victoriei.
Filiala 1 Sibiu a SCMD va participa la aceste actiuni de protest cu un detasament format din 40 de membri ai filialei .
Deasemenea, pe plan local, o delegatie a filialei va inmana Prefectului Judetului Sibiu un document de protest spre a fi inaintat pe aceasta cale Guvernului Romaniei.
Reanoim si cu acest prilej apelul nostru adresat tuturor militarilor in rezerva , functionarilor publici cu statut special, pilotilor si celorlalte categorii socioprofesionale afectate de actiunile actualilor guvernanti la unitate in lupta impotriva acestora!
Reamintim totodata ca , potrivit art.118 alin. 1 din Constitutia Romaniei, „ Armata este subordonata exclusiv vointei poporului pentru garantarea suveranitatii, a independentei si a unitatii statului, a integritatii teritoriale a tarii si a democratiei constitutionale”.
Noi, militarii in rezerva, credinciosi juramantului depus in fata Tarii, iar nu in fata oricaror guvernanti vremelnici, intelegem sa actionam pentru garantarea valorilor mai sus aratate, prin toate mijloacele legale ce ne stau la dispozitie!Presedintele Biroului Operativ
Col.(r) Tudosie Stefan